
Typ dania
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kto zna i lubi lasagne włoską? Pytam, ponieważ jaja zapiekane z makaronem okazały się być właśnie taką lasagnią :) Bezmięsną, z dodatkiem jajek. Bardzo aromatyczną i sycącą.


Jaja zapiekane z makaronem
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Ugotować kilka jaj na twardo, obrać i przekrajać wzdłuż. Ugotowac również trochę makaronu włoskiego i przyrządzić gęsty sos pomidorowy. Półmisek wysmarować masłem, na spód ułożyć warstwę makaronu włoskiego, na makaron położyć jajka, które pokryć sosem pomidorowym. Z wierzchu posypać parmezanem i bułeczką. Obłożyć kawałkami masła i wstawić do pieca.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.