Jaja zapiekane z makaronem

Według przepisu z 1904 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 25 minut
Liczba porcji 4
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Kto zna i lubi lasagne włoską? Pytam, ponieważ jaja zapiekane z makaronem okazały się być właśnie taką lasagnią :) Bezmięsną, z dodatkiem jajek. Bardzo aromatyczną i sycącą.

Jaja zapiekane z makaronem
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1904 roku

Ugotować kilka jaj na twardo, obrać i przekrajać wzdłuż. Ugotowac również trochę makaronu włoskiego i przyrządzić gęsty sos pomidorowy. Półmisek wysmarować masłem, na spód ułożyć warstwę makaronu włoskiego, na makaron położyć jajka, które pokryć sosem pomidorowym. Z wierzchu posypać parmezanem i bułeczką. Obłożyć kawałkami masła i wstawić do pieca.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.