
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Czy jest ktoś, kto nie lubi kotletów z piersi kurczaka? Ja takiej osoby nie znam :) Tylko, że dzisiaj proponuję to danie podać w troszkę inny sposób.

Składniki
Przygotowanie
Z jednej kury lub z jednej piersi surowej zrobić można dwa kotelty. Odjąć każdą połowę piersi od kości wraz ze skrzydełkiem. kostkę oskrobać jak przy kotlecie cielęcym, a mięso wyżyłować i cieniutko zbić. Włożyć w środek łyżeczkę masła surowego, aby kotlety były pulchne, szczelnie zawinąć, aby masło nie wypłynęło, i uformować zręcznie kotleciki, które utarzać w bułeczce tartej, potem w jajku rozbitem i znów w bułeczce; Włożyć na gorące sklarowane masło i smażyć prędko na mocnym ogniu, aby się zrumieniły, następnie wstawić je na kilka minut do pieca. Do tych kotletów podaje się groszek zielony lub marchewka z groszkiem.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.