![](/img/containers/pliki/przepisy/losos-grillowany/87b448334a225af2a9946b0a6e83cb00.jpg/dd64203eb83b9e9d7cd103a2520e08cd.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Danie główne - błyskawiczne dzisiaj :) Wiem, że niektórzy z Was uwielbiają łososia :) Ja też tak mam! Jeżeli przetestujecie przepis to nadsyłajcie zdjęcia - zawsze sprawia mi to ogromną radość :)
![](/img/containers/pliki/przepisy/losos-grillowany/a7d90f434f67d82b8e9e6a6e4682fe2f.jpg/9fe85a2017e670a38c9e8d7ee7cea297.webp)
Grillowany łosoś
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Dzwono łososia przekrajać, wyjąć ości, każdy kawałek posolić, umaczać w oliwie i piec na ruszczie rozpalonym. W braku rusztu, rozpalić na patelni łyżkę oliwy, obsmażyć w niej łososia, następnie wyjąć z oliwy, a włożywszy na drugą, suchą patelnię, wstawić do gorącego pieca, aż wyschnie i upiecze się. Podaje się z sosem tatarskim lub remoulade.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.