Pieczone ziemniaki z ziołami. Proste w przygotowaniu, a jakie dobre w smaku!

Pieczone ziemniaki

Ziemniaki należy porządnie oczyścić i cieniutko naciąć. Upieczone z dodatkiem świeżych ziół, soli i odrobiny oliwy będą stanowić idealny dodatek do obiadu.

pieczone ziemniaki przepis

Uwielbiamy kiedy pieczone ziemniaki są odrobinę z góry mocniej przypieczone – skórka jest wtedy bardziej chrupiąca. Jeżeli zdecydujesz się na przetestowanie tego przepisu, to daj znać na Instagramie :)

przepis na pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki

Składniki

  • Ulubione zioła
  • Szczypta soli
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 główka czosnku
  • 0.5 kg ziemniaków

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dobrze umyj i wyszoruj. Osusz za pomocą papierowego ręcznika kuchennego.
  2. Ponacinaj cieniutko ziemniaki uważając aby nie przeciąć spodu. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
  3. Oprósz ziemniaki odrobiną soli, skrop oliwą i dodaj ulubionych ziół. Ja dodałam kilka gałązek rozmarynu i kilka ząbków czosnku.
  4. Wstaw do piekarnika (200 stopni grzanie góra-dół) i piecz przez ok. 50 minut.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko