Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pierwszy raz jadłam rybę w takim wydaniu. Mało tego, że gotowana, to jeszcze z jajami :) Propozycja bardzo lekka i smaczna. Lubię sandacza. Ta ryba ma bardzo delikatne mięso.
Sandacz z jajami
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1871 roku
Po oczyszczeniu sandacza lub okonia nasolić na godzinę, nalać ostudzonym smakiem z włoszczyzny i ugotować prędko na mocnym ogniu, skrapiając parę razy zimną wodą. Gdy się zagotuje, wyjąć ostrożnie, na półmisku ułozyć jedno dzwonko za drugiem, tak żeby formowały całą rybę posypać grubo jajami, na twardo ugotowanemi i usiekanymi wraz z trochą zielonej pietruszki.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.