![](/img/containers/pliki/przepisy/sos-remoulade/096cdc2770857da1e3201dca4fcca5eb.jpg/c340ee8efbe76c692a198fa439a88c45.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pierwszy raz zrobiłam taki sos. Przyznaję otwarcie - nawet nie wiem jak poprawnie wymówić jego nazwę. Jednak wiem jedno: jest to idealny sos do ryb... w szczególności pasuje do łososia.
![](/img/containers/pliki/przepisy/sos-remoulade/82d5e24aa84386a78de8efafa1afdbde.jpg/0d97c1394892b3ef1c7efb3384b0b2f5.webp)
Sos remoulade
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Do 4 łyżek sosu majonezowego, dodać sporą łyżkę musztardy, trochę siekanego szczypiorku i koperku, soli, pieprzu i jedno jajko ugotowane, drobniutko usiekane. Jeżeli sos za gęsty, rozprowadzić octem. Podaje się do ryb z rusztu.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.