Typ dania
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Z wątróbką jest tak: albo się ją lubi albo na sam jej widok robi się słabo. Jednak warto spróbować i przekonać się samu jak to z jest naszymi odczuciami wobec wątróbki :)
Wątróbka cielęca
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Wymoczoną w mleku wątróbkę ociągnąć ze skórki, naszpikować świeżą słoniną, włożyć w rądel, podłożywszy masła, pokrajaną cebulę, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu, często przewracając, żeby się nie przypaliła. Na krótko przed wydaniem zaprószyć bułeczką.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.