Wege skrzydełka (z kalafiora)

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Każdy ma czasami ochotę na chrupiące skrzydełka. A już idealnie jest kiedy te skrzydełka możemy dodatkowo zajadać z pysznym sosem serowym. I w tym momencie mam dla Ciebie dobrą wiadomość: wystarczy kilka składników i zaledwie w kilka minut przygotujesz w domu najpyszniejsze wegetariańskie skrzydełka. Idealnym zamiennikiem mięsa będzie tutaj kalafior! A sos serowy powstanie dosłownie w niecałą minutę i pierwsze skrzypce odgrywać tu będzie Gouda Hochland Naturalnie, że pyszny!

Na rynku pojawiła się nowość. Kremowy serek topiony ze składników w 100 procentach naturalnego pochodzenia. Mowa o Hochland Naturalnie, że pyszny! i to, co go wyróżnia to zdecydowanie jego skład: nie ma żadnych barwników, konserwantów, zagęstników czy emulgatorów. Jest to pierwszy dostępny w Polsce ser topiony o tak prostym składzie.

Dlatego nie tracę czasu ani nie głowię się nad tym jak przygotować smaczny sos serowy. Wykorzystuję ser Gouda Hochland Naturalnie, że pyszny! i skupiam się na przygotowaniu samych skrzydełek.

Wegetariańskie skrzydełka na bazie kalafiora wyglądem przypominają tradycyjne skrzydełka. Smakowo również nie ustępują: są idealnie chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie. Dodatkowo postanowiłam przyprawić skrzydełka sosem słodko-pikantnym na bazie miodu, sosu barbecue i pikantnego ketchupu.

Sos na bazie sera Gouda Hochland Naturalnie, że pyszny! przełamuje pikantność i przyjemnie dopełnia smak.

Wege skrzydełka (z kalafiora)
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.