
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Każdy ma czasami ochotę na chrupiące skrzydełka. A już idealnie jest kiedy te skrzydełka możemy dodatkowo zajadać z pysznym sosem serowym. I w tym momencie mam dla Ciebie dobrą wiadomość: wystarczy kilka składników i zaledwie w kilka minut przygotujesz w domu najpyszniejsze wegetariańskie skrzydełka. Idealnym zamiennikiem mięsa będzie tutaj kalafior! A sos serowy powstanie dosłownie w niecałą minutę i pierwsze skrzypce odgrywać tu będzie Gouda Hochland Naturalnie, że pyszny!



Na rynku pojawiła się nowość. Kremowy serek topiony ze składników w 100 procentach naturalnego pochodzenia. Mowa o Hochland Naturalnie, że pyszny! i to, co go wyróżnia to zdecydowanie jego skład: nie ma żadnych barwników, konserwantów, zagęstników czy emulgatorów. Jest to pierwszy dostępny w Polsce ser topiony o tak prostym składzie.
Dlatego nie tracę czasu ani nie głowię się nad tym jak przygotować smaczny sos serowy. Wykorzystuję ser Gouda Hochland Naturalnie, że pyszny! i skupiam się na przygotowaniu samych skrzydełek.
Wegetariańskie skrzydełka na bazie kalafiora wyglądem przypominają tradycyjne skrzydełka. Smakowo również nie ustępują: są idealnie chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie. Dodatkowo postanowiłam przyprawić skrzydełka sosem słodko-pikantnym na bazie miodu, sosu barbecue i pikantnego ketchupu.
Sos na bazie sera Gouda Hochland Naturalnie, że pyszny! przełamuje pikantność i przyjemnie dopełnia smak.
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.