
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Dzisiaj prosto, ale bardzo smacznie. Zakochałam się w tych śmietanowych sosach. I koperek idealnie tutaj pasuje. Obiad błyskawiczny!

Kurczę duszone w śmietanie
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Kurczę udusić jak zwykle, a gdy się zacznie rumienić, wlać łyżki śmietany i dusić jeszcze przez 10 minut, często je polewając. Przed wydaniem wsypać łyżeczkę koperku siekanego.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.