Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pamiętam jak chodziłam do podstawówki i pod koniec roku szkolnego na szkolnej stołówce Panie kucharki wydawały w piątki łazanki z sosem truskawkowym. Jejku! To był mój ulubiony obiad. Zawsze prosiłam o więcej sosu albo o dokładkę :-) Teraz korzystam z truskawek na całego. W przypadku truskawek wyznaję za zasadę, że nigdy ich za dużo. Sezon na truskawki za chwilkę się skończy więc konsumuję, konsumuję i jeszcze raz je konsumuję :D
Składniki
Przygotowanie
Przygotować ciasto jak na makaron, rozwałkować cienko i pokrajać kwadratowe ukośne małe płateczki, które ugotować w słonej wodzie. Przelać zimną wodą, a gdy osiąkną, włożyć je w rondelek dodając sporą łyżkę masła świeżego i kilka łyżek świeżego twarogu- wymieszać i podać na gorąco.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.