Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kochani! Przywitajcie Kasię, która dołączyła do współtworzenia Przepisów Tradycyjnych <3 Kasia debiutuje dzisiaj przepisem na pierogi z ziemniaczanym nadzieniem z dodatkiem parmezanu :) Muszę Wam też zdradzić, że Kasia mieszka na co dzień w wyjątkowym miejscu, bo w Hiszpanii - a to oznacza, że czasem pojawią się tutaj też tradycyjne hiszpańskie potrawy <3
Przepis na ciasto do pierogów znajdziecie tutaj
A Kasię możecie obserwować na Instagramie, zobaczcie co ona w tej swojej kuchni wyczynia :)
Składniki
Przygotowanie
Ugotować kilo oskrobanych kartofli, utłuc aby grudek nie było, posolić, opieprzyć i wymieszać z masłem, w którem przedtem zasmażyć na żółto pół drobno posiekanej cebuli. Kto lubi może dodać do kartofli dwie lub trzy łyżki utartego na tarku sera twarogowego. Potem zagnieść ciasto podanem sposobem i lepić pierogi, a po ugotowaniu polać na półmisku świeżem masłem i posypać parmezanem lub tylko masłem z przyrumienioną bułeczką.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.